Samen op pad

Wij zijn voortdurend op zoek naar fietsers die hun fietsvaardigheid op peil willen houden. Wij organiseren bijeenkomsten waarop fietscoaches fietsers begeleiden bij het uitvoeren van de oefeningen op deze website. Deze oefeningen worden voortdurend verbeterd, en alle deelnemende fietsers leveren hieraan een bijdrage: door de oefeningen te doen en feedback te geven aan de fietscoaches kunnen wij deze oefeningen verbeteren.

Wij zijn op zoek naar twee soorten fietsers:

  1. Fietsers die eraan denken om te stoppen met fietsen, maar toch heel graag willen doorgaan. De gedachte om te stoppen met fietsen kan om verschillende redenen de kop opsteken: men vindt het niet meer veilig, het kost teveel moeite, men voelt zich niet meer ontspannen op de fiets, men is soms bang, ….
  2. Fietsers die nog steeds probleemloos fietsen, maar zich er bewust van zijn dat blijven fietsen vereist dat men regelmatig oefent.

De bijeenkomsten zijn op het Dutch Bicycle Center en op de ruimte rondom de cultuurspinnerij De Vasim. Deze twee locaties liggen zeer kort bij elkaar. Als je het nog niet aandruft om met de fiets te komen, neem dan het openbaar vervoer of de auto. De bussen 5 en 85 brengen je tot kort bij het Dutch Bicycle Centre (uitstappen op de Weurtseweg of de Merwedestraat). Voor degenen die met auto komen, er is een grote parkeerplaats vlak bij het Dutch Bicycle Centre.

Als je je eigen fiets niet meebrengt, dan krijg je van ons een leenfiets om mee te oefenen.

Als je je wilt aanmelden voor deze activiteit, ga dan naar deze pagina en stuur ons een bericht met de volgende informatie:

  1. Je naam.
  2. Hoe we jou kunnen bereiken. Bij voorkeur geef je ons een email adres en/of een telefoonnummer.
  3. Waarom je aan deze activiteit wil deelnemen.

Wij zullen daarna met jou contact opnemen. Maak je geen zorgen als het even duurt voordat we jou uitnodigen. Fietsoefeningen zijn over meerdere bijeenkomsten gespreid, en we ronden eerst alle bijeenkomsten van een reeks af voordat we met een nieuwe groep fietsers beginnen.